English

Uitbreiding / aanbouw vrijstaande woning

De wens van de bewoners van deze woning is: “een fijne plek voor een grote eettafel om met de hele familie riant aan te kunnen zitten”. Aangezien de bestaande plattegrond  hiervoor geen ruimte biedt is er een ontwerp gemaakt voor een uitbreiding/aanbouw. Belangrijk uitgangspunt hierbij is: veel licht en het gevoel van intimiteit.

Architectuur: De plattegrond van de woning is als ten opzichte van elkaar verschuivende volumes. De aanbouw met muurschijf volgt deze ritmiek en bevindt zich aan de zijkant van de woning. De verschillende perforaties in zowel horizontale als verticale richting (dakkoepel) maken de buitenruimte rondom voelbaar. De materialen van de nieuwe gevels, gefelst zink noir aan de zijgevel en Jatoba rasters aan de voorgevel, vormen enerzijds een contrast met het bestaande metselwerk maar anderzijds sluit het juist aan op de ritmiek, horizontale gelaagdheid en kleurstelling van de bestaande woning.

Interieur: De kamer is afsluitbaar middels schuifdeuren waardoor de sfeer van een aparte tuinkamer ontstaat, staan deze deuren open dan zal door de afwerking en detaillering het toch als één geheel met de bestaande woonkamer/open keuken voelen. De ingeklemde noordwand is gevel en kast in één. Deze kast vormt zich om het grote raam waardoor het naast kastruimte ook vensterbank, zitbank en speelruimte voor de kleinkinderen is. De stijl en afwerking van deze kast komt terug in een kastenwand in de keuken en zitkamer.

i.s.m. Architectenbureau Tom Verhulsdonck

Opdrachtgever

Particulier

Status

Definitief ontwerp / binnenkort in uitvoering