English

Snack & Dine

Naar aanleiding van de verbouwing van een bruin café-restaurant met apart cafetaria naar één ruim en modern fastfoodrestaurant is een ontwerp voor het interieur gemaakt. Middels een doorbraak is een grote L-vormige ruimte ontstaan. Het ontwerp hiervoor voorziet in heldere ingrepen en elementen:

-Het “openbreken” van het reeds aanwezige en tot dan weggewerkte daklicht geeft achterin het restaurant middels het invallende daglicht een serre-achtige sfeer. Het deel van het gekleurde glas dat is behouden is de basis voor het toegepaste kleurenpalet.
-Het royale en strak vormgegeven barmeubel met geïntegreerde ijskoeling is met zijn lengte als een statement in de ruimte. Enerzijds scheidt het het cafetariadeel van het restaurant, anderzijds verbindt het beide ruimtes met elkaar. Hierachter bevindt zich de open keuken.
-De haast grafische ‘lattenwand’ in het afhaalgedeelte maakt het eigentijds en heeft een sterk ruimtelijk effect.

Daarnaast is er veel gebruik gemaakt van reeds aanwezige elementen en materialen zoals de tafelbladen, het oude bar/wandmeubel, kroonluchters en een deel van de bestaande eiken houten vloer. Door het geven van een andere afwerking, kleur of door te combineren met nieuwe materialen zijn de items mooi gerecycled én geïntegreerd in het nieuwe interieur waarvan het concept gebaseerd is op een ‘touch of vintage’.

Er zijn verschillende plekken en invullingen die plaats bieden aan zowel de klanten die ophalen, als aan gasten die in het restaurant eten. Het geheel loopt vloeiend in elkaar over.

Opdrachtgever

Astoria Haren

Status

Gerealiseerd