English

Woning Devon, Engeland

Bij deze woning is het uitzicht op natuurgebied Dartmoor het meest opvallend. De woning moet geheel gerenoveerd worden (isolatie, nieuwe kozijnen, afwerking gevels, dit alles met de nadruk op duurzaamheid), maar daarnaast is er een uitgebreid programma van eisen m.b.t. het beleven én het functioneren van de woning. Vooral met de ingreep t.p.v. de entree en het naar buiten halen van de trap komt het ontwerp tegemoet aan een groot aantal wensen: een ruime entree, splitlevel/vide gebied, een heldere plattegrond voor de slaapverdieping met een ruime badkamer, zichtassen (binnen-buitengevoel) en veel extra ruimte op de entreeverdieping (keuken/bijkeuken, hal/gang, zichtas naar straat).
Uitgangspunt bij het ontwerp is vooral het versterken van het contrast tussen de dichte straatgevel (beschutting, veilig gevoel, privacy, uitstraling van een dijkhuis) en de open ‘tuingevel’ (uitzicht, binnen-buitenbeleving, en ‘transparante’ beschutting/bescherming tegen weersomstandigheden).

Opdrachtgever

Particulier

Status

Schetsontwerp 2013

Woning Devon
Woning Devon
Woning Devon
Woning Devon
Woning Devon
Woning Devon
Woning Devon
Woning Devon
Woning Devon