English

‘Los Hoes’

‘Los Hoes’ (twents) is een ontwerp/woonconcept voor een boerderij welke in de loop der jaren in verschillende fasen verbouwd is. Door de verschillende aan- en verbouwingen waren er inmiddels 4 verschillende constructieve plafondhoogtes.
De nieuwe bewoners hadden vooral behoefte aan een heldere plattegrond, het terugbrengen van een gevoel van eenheid, een duidelijke verbinding met de tuin en een betere toegankelijkheid vanaf buiten.

Door middel van muurschijven met “poorten” ter plaatse van de overgangen tussen de verschillende hoogtes is de huidige “hokjes-plattegrond” doorbroken. Hierdoor ontstaat een semi open plattegrond wat zorgt voor meer ruimtebeleving. De hoofdruimtes zijn wel gedefinieerd maar staan daarnaast in open verbinding met elkaar. Door deze ingreep kan het licht verder tot in de boerderij doordringen en ontstaan meerdere mooie zichtlijnen en verbindingen met de tuin rondom.

In samenwerking met Architectenbureau Tom Verhulsdonck

Opdrachtgever

Particulier

Status

In uitvoering