English

Grote gebaren en kleurrijk interieur

In het huidige interieur van de woonkamer bevindt de zithoek zich in het laagste en donkerste gedeelte van de woonkamer. Door de (bescheiden) afmetingen van de verschillende meubels en de opstelling tégen de buitenmuur ontstaat het gevoel dat de helft van de woonkamer niet in gebruik is.
De wens is om aan de hand van een interieurvoorstel nieuwe meubels te kunnen aanschaffen die recht doen aan de ruimte die deze royale woonkamer met vide biedt. In de 2 opties laat ik zien dat de ruimtes vooral vragen om “grote en duidelijke gebaren”, zoals een royale (hoek) bank(en), uitbreiding van de boekenkast als verbindend element, aansluitende raambekleding (meer textuur, meer tactiel), een flink karpet zodat de meubels niet in de ruimte “drijven” en een duidelijke inrichting, aankleding en stoffering van de grote hal.
De opdrachtgevers houden van veel kleur. Het huidige kleurenschema bestaat uit afgeleide (pastel)tinten van bordeaux, blauw en geel. De wens is deze kleuren te behouden. Rondom deze 3 kleuren is een nieuw kleurenpalet opgesteld.

 

Opdrachtgever

Particulier

Status

Ontwerp