English

‘In het middelpunt van’

In deze jaren ’70 woning is in het verleden rondom de centrale open haardpartij die in het midden van de woonkamer staat een boekenkast op maat gemaakt. Deze boekenkast van bruin betonplex met blauwe zijwanden is door zijn positie én de kleuren zeer bepalend in de ruimte en blokkeert hiermee de keuzes voor verdere inrichting van de woon- en eetkamer.

Middels meerdere opties is gekeken wat de mogelijkheden zijn:
-de bestaande opstelling behouden waarbij de zijwanden van de kast worden vervangen en het één geheel  gaat vormen met de haardpartij
-de kast aanpassen naar een opstelling rondom de trap
-de kast “opsplitsen” naar één deel als boekenkast en één deel als boekenkast c.q. roomdivider, waarbij de opstelling gaat werken als een schijf in de ruimte tussen zit en eetgedeelte.

Bij alle drie de opties is voorgesteld om de open haard met plateau te vervangen door een (zuinigere en milieuvriendelijkere) inbouw haard én voor het geheel of gedeeltelijk bouwkundig afsluiten van de semi-open trap waar nu een gordijn voor hangt.
Verder is een voorstel gedaan voor nieuwe meubels, stoffering, vloerafwerking, verlichting en styling op basis van een nieuw kleurenpalet.

Opdrachtgever

Particulier

Status

Ontwerp